MARMELÁDA Z BÍLÉHO RYBÍZU A CUKROVÉHO MELOUNU

Nebojte se přidat do vašeho zahradního ovoce i nějakou exotickou chuť. Třeba grapefruity, banány, mango nebo melouny 
Tahle marmeláda je nádherně aromatická a má velmi příjemnou sladkokyselou chuť. Cukrových melounů je spousta, já jsem použila druh „galia“, který krásně voní.
800 g melounové dužniny nakrájíme na malé kousky a promícháme se 700 ml čerstvě vylisované šťávy z bílého rybízu. Poměr můžete změnit, ale mělo by to být přibližně 1 : 1. Na kilo a půl celkového množství použijeme 500 g želírovacího cukru Gelfix 3 : 1 a postupujeme podle návodu na obalu. Pokud nechcete používat tento prostředek, beze všeho použijte třeba čistý ovocný pektin a marmeládu následně zavařte.



1 komentář:

  1. Děkuji za skvělý nápad a recept, jdu ho uvést do praxe! Přeji krásný den
    JD

    OdpovědětVymazat