NALOŽENÁ RAJČATA S ČESNEKEM A TYMIÁNEM

Skvělá rajčátka na italské pečené bagety – bruschetty nebo klidně k těstovinám.
Malá soudková rajčátka rozpůlíme a narovnáme na plech řeznou stranou nahoru. Posypeme sušeným nebo čerstvým tymiánem, osolíme a trochu osladíme panelou (nebo cukrem). Pečeme při 200 stupních 45 minut. Do každého rajčete vložíme kousek česneku, půlky k sobě přiložíme a těsně narovnáme do čisté sklenice. Zalijeme panenským olivovým olejem a uložíme v chladu.


2 komentáře:

  1. Dobrý a ještě lepší den! Zvažuju, že bych netopil pod rajčaty tak vysokou teplotou, ale tak do 80°C, abych nezničil vitamin C. Tedy mnohem delší dobu "pečení" (spíš sušení). V zemích, odkud k nám takto upravená rajčat v prvotřídní kvalitě přicházejí, je (možná ještě dodnes - ale spíš jen pro vlastní spotřebu) suší na slunci. Jak to vidíte?
    Děkuji velmi zdvořile
    Pep

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, tohle je jiná úprava než sušení. Ale sušit samozřejmě můžete. Já zkoušela sušit v sušičce i v troubě (v troubě jsou chutnější), na slunce si v našich podmínkách netroufnu, tady by dříve shnila :)
      Rozhodně je to ale nejšetrnější, i když o většinu vitamínů stejně přijdete vlivem oxidace a světla. Krásný den, EF

      Vymazat