SUŠENÁ RAJČATA V OLEJI

Božské! 
Drobná kulatá nebo soudkovitá rajčata rozpůlíme a narovnáme je řeznou plochou na plech. Pokapeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme trochou panely (nebo cukrem) a sušíme v troubě při 100 stupních a pootevřených dvířkách na horkovzduch 6 – 9 hodin. Záleží na množství vody v rajčatech i na vaší troubě.
Usušená rajčata vrstvíme do sklenic na střídačku s čerstvou bazalkou, česnekem a slunečnicovými semínky. Zalijeme panenským olivovým olejem, uzavřeme a uchováme v chladničce.


8 komentářů:

  1. Také je dělávám, jsou výborná. Letos zatím ještě úroda není, ale těším se na zpracování rajčat, máme je moc rádi.
    Přeji krásné, létem voňavé dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,

    mohu se zeptat, jak dlouho takto upravená rajčata vydrží?

    S pozdravem

    Alena

    OdpovědětVymazat
  3. Paní Evo,lze použít i divoká rajčátka?Letos to vypadá na bohatou úrodu,tak přemýšlím,co s nimi:)Děkuji a přeji hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě šlo, jenom je místo přepůlení jenom propíchněte nožem, jinak z nich nic nezbude. Já divoká rajčata mrazím a používám v zimě do polévek a omáček. Krásný den :)

      Vymazat
  4. Ďakujem za recept, práve som to urobila...vzhľadovo krásne, chuťovo ešte neviem, ale určite bude chutné. Ešte otázočka - k čomu to používate?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy něco děláte a nevíte, k čemu to je a jak to potom budete používat? To jste tedy odvážná žena! :)
      Sušená rajčata používám do salátů, omáček, pomazánek i do pečiva. A také jen tak, jak delikatesu k dobrému pečivu.

      Vymazat