KOKOSOVÉ BUCHTY S MERUŇKAMI

Kokos a meruňky patří k sobě, to už dávno víme, a skvěle se doplňují. Co vyzkoušet klasické kynuté buchty v kokosoé verzi a navíc výhradně rostlinně? Nebojte se, je to výtečné! Kdo chce zdravější buchty, použije celozrnnou mouku.
V míse promícháme půl kila polohrubé mouky, 150 g kokosu, 2 lžíce kokosového cukru, špetku soli, celý sáček instantního droždí (10 g), 50 g rozpuštěného rostlinného másla (Alsan či Cocovit) a 350 ml vlažné vody. Důkladně zpracujeme v hladké nelepivé těsto, zakryjeme a necháme hodinu v teple kynout. Po hodině znovu prohněteme, rozdělíme na 25 stejných dílů, ze kterých tvarujeme nejprve koule a pak placičky a plníme je meruňkami (půlkou velké nebo celou malou). Dobře přimáčkneme a rovnáme do menšího pekáčku, kde jsme předem rozehřáli 3 lžíce kokosového oleje. Každou buchtu peroutkou omastíme ze všech stran, aby se vzájemně neslepily. Pečeme při 180 stupních 35 – 45 minut dozlatova. Vyklopíme a pocukrujeme kokosovým cukrem umletým v mlýnku na kávu na jemný prach.


Žádné komentáře:

Okomentovat