VÝROČÍ

Dneska je to přesně 29 let, co jsme manželé, spolu jsme ale už od osmnácti a to je už přes třicet let. Proč vám to píšu? Protože si uvědomuju, jak je šťastné partnerství vzácné a že spousta lidí nemá stejné štěstí jako my dva. Manželství se nevydaří, lidé se rozcházejí, jsou smutní, zklamaní, osamělí. Je vzácný dar potkat člověka, se kterým si rozumíte celý život, se kterým je vám dobře tolik dlouhých let. 
Často se mě lidé ptají, jaký mám recept na šťastné a dlouholeté manželství, že prý je to určitě strašně těžká práce. Ale já říkám: vůbec ne! Kdo by chtěl celý život těžce pracovat? Když chybí oboustranná láska a přátelství, je každá práce marná. Partner musí být hlavně váš nejlepší a nejbližší kamarád, musíte se spolu hodně smát a povídat si. A uvědomit si, že nežijeme pro druhého, žijeme především svůj vlastní život s vlastními úkoly, touhami a vlastním smyslem a ten druhý není náplní našeho života, ale naším nejbližším parťákem v něm, když máme štěstí. 
Takže milujte se a smějte se, dokud můžete! Život je krátký a o zítřku nikdo předem nic neví ♥


14 komentářů:

  1. Srdečně vám oběma blahopřeji.Máte opravdu velké štěstí.Přeji ho všem lidem.Ať vám to vydrží🍀

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné. Je to jako kouzlo a nebo je to urcite kouzlo, kdyz clovek najde druhou svoji cast, sveho praveho muze. Toho, co je jako Ares, ten, jez unese tihu nebes.. jak psala Sapfo.Je mi lito, ze jich je na svete tak malo. Gratuluji ke krasnemu vyroci.💗💗💗💗

    OdpovědětVymazat
  3. Blahopřeji ke spokojenému životu, ať úsměv a radost vás oba neopouští. My budeme s mužem příští rok mít 40 let společného života a máme to štěstí, že nám je spolu stále dobře, těšíme se jeden na druhého.
    Krásné dny.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Evo, moc krásně jste to napsala a je to velká pravda. V manželství je také důležité moci svobodně dýchat. Moc Vám gratuluji a přeji do dalších společných let hodně štěstí. My máme s manželem letos společných 30 let.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  5. To je krásné, blahopřeji! Moc ráda jsem si to přečetla. My máme s manželem za sebou taky mnoho společných let a jsme za to vděční. Ale ruku na srdce, někdy to ta dřina byla, a to pořádná. Hlavně když byly děti maličké a každý z nás dvou měl pocit, že toho "vlastního života" má míň než ten druhý. Na to nechci zapomínat ani v dobách idyly. Ale všechnu tu dřinu jsme zvládli, asi díky tomu, že jsme dobří parťáci a že má naše láska hluboký kořen. A to je štěstí.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc dobre jsi to napsala ,velka gratulace k vasemu vyroci a preji jeste mnoho dalsich spokojenych spolecnych let.

    OdpovědětVymazat
  7. No to je krásně napsaný, milá Evo, gratuluji Vám k výročí! Cítím to stejně, byť máme maličké děti, práce nad hlavu, ale jsme šťastní a milujeme se, manželé jsme třetím rokem, ale životem spolu jdeme už 18 let:)

    OdpovědětVymazat