VRTULKY S DÝŇOVOU OMÁČKOU

Vynikající a snadná omáčka k těstovinám, doporučuji k vyzkoušení!
Na dvou lžících rozehřátého oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, čtyři stroužky česneku a několik lístků šalvěje. Okořeníme muškátovým květem, skořicí, pepřem, chilli a vmícháme jednu na kostky nakrájenou dýni hokaido bez semínek, ale se slupkou. Osolíme a přidáme kokosové mléko z plechovky. Množství odhadneme podle velikosti dýně – na menší dýni stačí asi 2/3 plechovky. Přidáme 4 lžíce lahůdkového droždí a dusíme doměkka, Rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme se semolinovými vrtulkami a zdobíme cibulovou natí nebo pažitkou.


1 komentář:

  1. Vyborne. Dnes jsem varila k obedu a moc jsme si pochutnali. Vynechala jsem citron. Eva

    OdpovědětVymazat