ZELENINOVÉ PLACIČKY

150 g kulatozrnné rýže uvaříme obvyklým způsobem, necháme zchladnout a promícháme ji se dvěma lžícemi sojové mouky rozmíchané v troše vody na hladkou kašičku (nahrazuje vajíčko) a lžící hrubozrnné hořčice a prozatím dáme stranou.
Na jemném struhadle nastrouháme 200 g mrkve, 200 g batátů a 400 g cukety (tu dobře vymačkáme), promícháme se 100 g najemno nastrouhaného rostlinného sýra, lžičkou uzené papriky, najemno nakrájenou cibulí a 5 – 6 lžícemi lahůdkového droždí. Smícháme s rýží a směs osolíme.
Tvoříme malé placičky, které pečeme na vymaštěném plechu v troubě na teplovzduch při 200 stupních po obou stranách.



3 komentáře:

  1. Paní Evo,jakým způsobem vaříte rýži?Již nějakou dobu se objevují články o nebezpečném arsenu a o způsobech jak rýži arsenu zbavit.Myslíte,že se to týká i rýže v biokvalitě?Děkuji za Váš názor.Světlana.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, říká se, že bezpečné je rýži namočit přes noc do vody a pak propláchnout, ale já to nedělám, důkladně ji jen propláchnu horkou vodou. V biokvalitě by snad z podstaty věci arsen být neměl, všechny hodnoty jsou u bio produkce pečlivě hlídané.

      Vymazat
  2. Placicky jsem delala vcera a uspech byl obrovsky. Jen testo bylo dost tekute i po vymackani cukety a musela jsem pridat bezlepkove vlocky, abych testo trochu zahustila. Ale chutove opravdu mnamka

    OdpovědětVymazat