PEČENÝ KVĚTÁK S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU

Zajímavé propojení chutí, velmi doporučuji! Inspirace je z několika kuchařských knih (Ella a Isa Chandra Moskowitz), já jsem recepty jen propojila a mírně zmodifikovala.
Hlávku květáku rozebereme na drobné růžičky a dobře obalíme ve směsi připravené z 50 ml olivového oleje, lžičky kurkumy, lžičky drceného římského kmínu, půl lžičky soli a půl lžičky pepře. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 30 minut dokřupava.
350 g rýže udusíme obvyklým způsobem a promícháme se dvěma lžícemi misa, lžící Tamari a dvěma lžícemi sezamového oleje.
100 g vyloupaných pražených arašídů rozmixujeme se třemi šalotkami, šťávou z jednoho citrónu, lžičkou soli, lžící rýžového sirupu, chilli podle chuti a 100 ml vody.



Žádné komentáře:

Okomentovat