CHANA DAL S PAPRIKOU

Chana je luštěnina pocházející z Indie, tradičně se používá ale i v Pákistánu, Nepálu a v Bangladéši.
Vzhledově se podobá půlenému žlutému hrachu, ale chuťově má blíž k cizrně, pokud tedy chanu neseženete, použijte cizrnu, kterou musíte ale předem namočit a také déle vařit. 
Chana dal má velmi nízký glykemický index, takže je vhodnou potravinou pro dietáře :)Emotikona smile
250 g chany propláchneme a vaříme půl hodiny, scedíme a necháme okapat. Na dvou lžících sezamového oleje zlehka osmahneme půl lžičku kurkumy, lžičku kmínu a kousek nastrouhaného zázvorového kořene. Přidáme špetku asafoetidy (lze vynechat) a vzápětí vmícháme kapii nakrájenou na kostičky. Pět minut opékáme, vmícháme uvařenou chanu, sůl a sekanou petrželku. Podáváme ideálně s indickými plackami, v horším případě s celozrnným pečivem (jako já).


Žádné komentáře:

Okomentovat