Narozeninový dortík k šestnáctinám pro naši Sašu. Je opravdu moc dobrý a výrazně čokoládový.
Den předem vložíme do chladničky 400 g plechovku kokosového mléka. Úspěch záleží na tom, zda použijeme kokosové mléko, které je dostatečně tuhé (já používám pro podobné účely značku Franz Josef). V chladničce se v plechovce oddělí tuhá a tekutá část a my použijeme každou zvlášť.
Ze 60 g rýžové mouky, 40 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli, půl lžičky kypřicího prášku, 30 g sušené třtinové šťávy rapadury (nebo cukru), 60 ml sezamového oleje a 30 ml vody umícháme těsto, které vtlačíme do vymaštěné malé (prům. 20 cm) dortové formy. Pečeme při 170 stupních 10 minut.
Ve vodní lázni rozehřejeme 300 g bezmléčné hořké čokolády spolu s tekutou částí kokosového mléka a 60 ml datlového sirupu. Necháme trochu zchladnout a rozmixujeme dohladka s jedním avokádem a mletou vanilkou.
Rozetřeme na upečený korpus a vložíme na hodinu do chladničky.
Tuhou část kokosového mléka rozšleháme se třemi lžícemi rýžového sirupu (nebo cukru) a mletou vanilkou. Potřeme dort a necháme ztuhnout. Zdobíme drcenými kakaovými boby.
Ach! Dnes mam narozeniny, tak si asi sama sobě upeču dárek;-)! Díky, ten bude skvělý.
OdpovědětVymazatDěkuji, určitě vyzkoušíme!
OdpovědětVymazatAhoj, myslíš, že bych mohla něčím nahradit avokádo či je nezbytné?
OdpovědětVymazatlze jej vynechat, čokoládu ale nařeďte trochou rostlinného mléka
Vymazat