KUSKUS SE ZELENINOU A HROZINKAMI

200 g kuskusu dáme do misky, osolíme, přidáme lžíci olivového oleje a 30 g hrozinek. Zalijeme 380 ml vroucí vody, zakryjeme talířkem a po deseti minutách nakypříme vidličkou. Opět zakryjeme a připravíme zeleninu.
Na dvou lžících rozehřátého oleje osmahneme cibuli nakrájenou na půlkolečka, přidáme půl lžičky červeného koření Ras el Hanout, což je pikantní směs koření severoafrické kuchyně. Pokud je nemáme, nevadí, použijeme vlastní směs chilli, mletého zázvoru, římského kmínu, skořice, pepře, hřebíčku a koriandru. Chvíli společně opékáme a postupně do pánve přidáme 5 sušených rajčat, předem namočených a pokrájených na nudličky, na kostičky nakrájenou kapii a po pěti minutách pokrájenou cuketu. Mícháme pět minut, osolíme a odstavíme. Vmícháme hotový kuskus, lžíci citrónové šťávy a tři naťové cibulky, nakrájené na kolečka. Jíme teplé nebo studené jako salát.


1 komentář:

  1. To vypadá hodně dobře. Díky za recept. :) Já dřív ani nevěděla, že něco jako kuskus existuje, ale v posledních měsících si ho doma dělám pravidelně. Nejčastěji jen tak se zeleninou. Občas s ním ale i nahrazuji rýži. Tak se dá taky využít. :)

    OdpovědětVymazat