SLADKOKYSELÁ ZELENINA S TOFU

Rozehřejeme pánev WOK, vlijeme lžíci sezamového nebo arašídového oleje a jakmile je horký, vsypeme do pánve na půlkolečka pokrájenou cibuli, kousek strouhaného zázvoru, 1 pórek a půl kila mrkve nakrájené na tenké nudličky, 10 rozčtvrcených ředkviček a deset minut opékáme za častého promíchávání. Přidáme 200 g lahůdkového tofu nakrájeného na špalíčky, promícháme, zalijeme 250 ml vody, ve které jsme rozmíchali lžíci kukuřičného nebo bramborového škrobu, 3 lžíce shoyu, 2 lžíce umeocta a lžíci rýžového sirupu. Necháme krátce povařit, odstavíme a případně dochutíme shoyu a citrónovou šťávou. Podáváme s dušenou jasmínovou rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat