50 g zelené čočky a 50 g pohanky uvaříme každé zvlášť doměkka podle návodu na obalu nebo vlastních zvyklostí.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět jednu velkou cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme lžičku kmínu a 200 g uzeného tempehu nakrájeného na malé kostičky. Deset minut opékáme, přidáme 200 g kysaného zelí, osolíme, podlijeme troškou vody a dvacet minut dusíme za občasného promíchání. Nakonec vmícháme uvařenou čočku a pohanku, opepříme a prohřejeme.
Děkuji za tento recept. Naprosto úžasná, jednoduchá a žravá bomba. Namísto tempehu jsem sice použil domácí seitan, ale výsledek byl stejně tutovej.
OdpovědětVymazatjsem ráda, že vám chutnalo, příště zkuste i s tempehem, bude to zase trochu jiný :)
VymazatA co kombice cerne cocky a jahel slo by?
OdpovědětVymazatProč ne, variací je mnoho.
Vymazat