POHANKA SE ŠPENÁTEM

Vynikající!
200 g čerstvých špenátových listů spaříme vroucí vodou, necháme okapat a nakrájíme. V hluboké pánvi rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout dvě pokrájené cibule. Přidáme špenát, osolíme černou vikingskou solí (nebo obyčejnou) a pět minut dusíme.
200 g pohanky lámanky propláchneme, vložíme do 350 ml vroucí osolené vody a pět minut vaříme. Odstavíme a necháme dojít. 
200 g veganského sýra nakrájíme na kostičky, vmícháme do špenátu v pánvi, přidáme hotovou pohanku a společně 3 minuty zahříváme. 
Podáváme s hlávkovým salátem.


1 komentář:

  1. Mňam, opravdu lahodné. jen místo sýru jsem dala obyčejné tofu. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat