OSTRUŽINOVÉ MUFFINY S DATLEMI

V tomto receptu je variabilní množství cukru, pokud máte sladké ovoce, dejte ho méně, pokud hodně kyselé, použijte stejné množství jako já.
V míse promícháme 150 g hladké mouky, 50 g rýžové mouky (dělá pečivo nadýchanějším), 60 g celozrnné špaldové mouky, 25 g bramborového škrobu, špetku soli, 100 g tmavého cukru, ½ lžičky jedlé sody, lžičku prášku do pečiva, lžičku citrónové kůry, ½ lžičky vanilky a 100 g pokrájených datlí (pokud jsou tvrdé, nechte je chvilku v teplé vodě).
230 ml sojového mléka smícháme se dvěma lžícemi citrónové šťávy, mléko se srazí a zhoustne. Vmícháme 70 ml oleje a nalijeme do mísy k mouce. Promícháme a nakonec vmícháme 250 g ostružin. Těsto rozdělíme do 12 muffinových formiček a pečeme při 180 stupních 20 – 30 minut, podle trouby.


1 komentář:

  1. Mouky při pečení většinou používám stylem "co špajz dal" a jelikož tentokrát nedal rýžovou, použila jsem trochu pohankové, kukuřičné polohrubé a největší podíl špaldové celozrnné, místo bramborového škrobu vanilkový pudink a navíc také trochu mletých vlašáků, příp. kokosu, nebo obojí... Datle jsem zkusila nahradit plody bílé moruše (35g) a sušenými brusinkami (35g), obojí jsem nasekala nožem, a třtiny pak stačilo jen cca 60g. Výsledek mě chuťově mile překvapil, určitě jsem nepekla naposled ;-)

    OdpovědětVymazat