NALOŽENÁ SUŠENÁ RAJČATA

Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřek se semínky a usušíme. Vložíme do čisté sklenice, přidáme bazalku, kuličky pepře, česnek, sůl a piniové oříšky. Zalijeme panenským olivovým olejem, zavíčkujeme a zavaříme ve vodní lázni 20 minut při 80 stupních. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


6 komentářů:

  1. Dobrý den, jak prosím sušíte rajčata?
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobry den, chcela by som sa opytat, z kadial mate take pekne etikety? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Evičko, sušíte rajčátka nadoraz tzn. úplně do sucha? A nasáknou pak v oleji? Když jsem to tak dělala, byla tvrdá, teď si říkám, že je raději nedosuším, když se zavaří, měla by vydržet a být měkkčí. Ale nikdy jsem zatím nedosáhla takových, která se prodávají. Asi to je i o odrůdě a sušení na slunci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nene, úplně dosucha se sušit nemá, jakmile přestanou špinit prsty, jsou hotová. Ta tvrdá nezměknou ani v oleji, bohužel mám stejnou zkušenost :)

      Vymazat