Na dvou lžících oleje za stálého míchání pět minut opékáme pokrájenou cibuli, 150 g najemno nastrouhané brambory a kousek čerstvého zázvoru. Zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, osolíme a 10 minut vaříme. Vmícháme roztlučené nebo pomleté koření: 2 hřebíčky, 4 tobolky kardamomu, ¼ lžičky skořice, ½ lžičky bílého pepře, ½ lžičky fenyklu a ½ lžičky kari lístků. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu – 150 g mrkve a 150 g cukety, zalijeme 100 ml vody a odkryté dusíme doměkka, občas promícháme, připaluje se. Zjemníme 70 ml kokosové smetany, prohřejeme, odstavíme a vmícháme misku pokrájených bylinek - petrželky a bazalky. Podáváme s rýží basmati, kterou jsme podusili klasicky na cibulce, ale s přidáním kurkumy a hrozinek. S tímto jídlem výtečně ladí syrová rajčata.
Žádné komentáře:
Okomentovat