BROKOLICE S PAPRIKOU

Skutečně výtečné jídlo!
Na dvou lžících oleje necháme v hluboké pánvi změknout pokrájenou cibuli. Na kostičky nakrájíme dvě žluté a dvě červené papriky a přidáme je do pánve a za častého míchání deset minut opékáme. Hlávku brokolice rozebereme na růžičky, vmícháme k paprice, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou a pískavicí (lze vynechat), podlijeme 250 ml zeleninového vývaru a bez pokličky dusíme 5 – 10 minut. Brokolici nesmíme rozvařit, byla by nechutná. Zjemníme 200 ml mandlové smetany, vmícháme pokrájené čerstvé bylinky (kopr, petrželka, libeček a pažitka nebo naťová cibulka). Podáváme s vařenými brambory (nebo rýží) a rajčaty.


1 komentář:

  1. místo smetany jsem tam hodila zbytek nastrouhaného parmazánu, kopr zamražený, cibulka a petržel na závěr..a už si na tom pochutnáváme:)

    OdpovědětVymazat