KNEDLÍKY S AČOKČOU A TOFU

Recept na knedlíky jsem získala od kamaráda Lukáše (jsou famózní!) a ačokča je ze zahrádky, když ji neseženete, použijte bílou papriku. Tento recept patří mezi ty pracnější, svátečnější, ale stojí opravdu za to!
Nakrájíme na kostičky 360 g bílého pečiva (já si ho peču sama, ale můžete použít i koupené housky) a necháme je proschnout. Na dvou lžících oleje osmahneme dozlatova 200 g uzeného tempehu nakrájeného na droboučké kostičky. Přidáme nakrájenou červenou cibuli a společně osmažíme dokřupava, nádherně to voní! K pečivu přidáme 120 g hrubé mouky, sůl, svazek nakrájené hladkolisté petrželky (je aromatičtější než ta kudrnatá), osmahnutý tempeh s cibulkou a postupně zapracujeme 375 ml rostlinného mléka (třeba ovesného). Necháme půl hodiny odpočinout, tvoříme koule a ty vaříme v páře 10 minut. Podáváme s omáčkou z ačokči a tofu: Na lžíci oleje necháme změknout cibuli se lžící mleté papriky, přidáme půl kila pokrájené ačokči a půl kila na kostky nakrájeného lahůdkového nebo bylinkového (dala jsem obě) tofu. Společně dusíme asi dvacet minut, občas promícháme. Osolíme, zalijeme 300 ml ovesné (nebo mandlové) smetany, vmícháme jeden utřený stroužek česneku a odstavíme.


Žádné komentáře:

Okomentovat