CIZRNA SE ZELENINOU

Na dvou lžících oleje necháme změknout na půlkolečka pokrájenou červenou cibuli a tři stroužky česneku. Přidáme červenou papriku nakrájenou na kostičky a nadrobno nakrájený košťál z jedné brokolice. Okořeníme lžičkou kari koření a pět minut opékáme. Vmícháme brokolicové růžičky z jedné brokolice a 400 g předem uvařené cizrny (Cizrnu si vařím do zásoby, uvařenou rozdělím do sáčků a uložím do mrazáku, můžete použít i cizrnu konzervovanou). Podlijeme 400 ml vody, osolíme a dusíme 15 minut. Zjemníme 200 ml ovesné nebo jiné rostlinné smetany, ochutíme citrónovou šťávou a zdobíme čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Podáváme s chlebem, plackami nebo rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat