PÓRKOVÁ OMÁČKA S HOUBAMI A TEMPEHEM

Lahodná omáčka, doporučuji k vyzkoušení. 
20 g sušených hub shiitake namočíme na dvě hodiny do teplé vody, poté vyždímáme a pokrájíme na plátky. Na oleji deset minut opékáme dva nakrájené pórky a houby. Přidáme 200 g nadrobno krájeného tempehu, 4 lžíce dýňových semínek, osolíme, okořeníme dobromyslí, podlijeme trošičku vodou, přiklopíme a dusíme 15 minut. Zjemníme 250 ml rostlinné (např. ovesné) smetany, opepříme a vmícháme sekanou petrželku. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


4 komentáře:

  1. EVIČKO,myslíte,že můžu použít i normální sušené houby???

    OdpovědětVymazat
  2. To vypadá hezky. Nám se letos povedly moc pěkné pórky. Věřím tomu, že je to novým zavlažovacím systémem, kterým jsme vybavili zahradu. Jak se pravidelně zalévá v přesných dávkách, tak jsou kořeny fakt pěkné a pórek je velký a šťavnatý. A to i relativně brzy na jaře. :) Jen doufám že než úplně dozraje, tak nezdřevnatí. //

    OdpovědětVymazat