KAPUSTOVÝ KOLÁČ

Můžete tomu říkat i stylově a trendy „quiche“, ale je to prostě slaný koláč, které jsem si oblíbila a dělávám je často – obvykle z toho, co dům dá. Tento z čerstvě sklizené kapusty je opravdu dokonalý!
Z 250 g celozrnné mouky z kamutu (lze použít i špaldová mouka) bylinkové soli, 20 g čerstvých kvasnic, 40 ml panenského olivového oleje a 100 ml vlažné vody dobře zpracujeme tužší těsto, které necháme v míse zakryté ubrouskem asi 45 minut kynout.
400 g kapusty nakrájíme, dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou, ale ihned slijeme a propláchneme studenou, kapusta změkne, ale nebude blátivá. Nastrouháme 250 g zeleninového (nebo jiného oblíbeného) tofu a 125 g veganského sýru. Promícháme s kapustou a osolíme. Nakonec vmícháme 250 ml rostlinné smetany rozšlehané s 50 g mouky z červené čočky (umlela jsem si červenou čočku sama, vy ji můžete koupit v obchodě se zdravou výživou nebo použít Hrašku), naťovou cibulku a 100 g černých oliv.
Vykynuté těsto rozválíme do větší (25 cm) vymaštěné dortové formy, necháme zvýšené okraje. Navrstvíme náplň a pečeme při 180 stupních 30 – 45 minut. Podáváme se salátem.





1 komentář:

  1. Kapustu mám moc ráda a slaný koláč vypadá báječně, ukládám si recept.
    Hezké dny.
    Alena

    OdpovědětVymazat