INDICKÁ ČOČKA

Triviálně jednoduchá, ale o to lepší „indie“.
300 g loupané červené čočky propláchneme v cedníku a vložíme do hrnce. Zalijeme 750 ml vody s kostkou bio zeleninového bujónu (např. osvědčenou značku NATUR COMPAGNIE), přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Odstavíme, scedíme a necháme okapat. 
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli, čtyři stroužky česneku a kousek strouhaného zázvoru. Okořeníme lžičkou drceného římského kmínu, lžičkou kari koření a chilli podle chuti. Orestujeme a přidáme 400 g spařených, oloupaných a nakrájených rajčat (v zimním období použijeme konzervovaná) a 150 ml kokosového mléka z plechovky. Dusíme bez pokličky 20 minut, vmícháme čočku, osolíme. Podáváme s dušenou rýží, kterou jsme okořenili kurkumou.



5 komentářů:

  1. Právě jsme ji dojedli. Naprosto výborné jídlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak... Deti vstavaly v 7.30 a v 8.15 uz mam hotovou nejen snidani, ale i obed! A jak dobrej! Diky moc za super jednoduchy recept!

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně top jídlo, přitom rychlé a jednoduché. Dá se obměňovat podle toho, co je zrovna k dispozici - třeba lze použít sušená rajčata, cherry rajčátka... jednou jsem rajčata neměl vůbec, tak jsem tam dal nakládanou "chlebíčkovou" červenou papriku, i tak to bylo výborné. A na závěr, až po vypnutí, přimíchám ještě čerstvé lístky bazalky a máty...

    OdpovědětVymazat