HRACHOVÁ KAŠE S TOFU

Večer namočíme 400 g zeleného půleného hrachu do teplé vody se lžící jablečného octa, druhý den scedíme a propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 750 ml vody a vaříme doměkka. Scedíme, ale vývar nevyléváme. 
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, dva stroužky česneku a vmícháme měkký hrách. Osolíme, zasypeme 5 lžícemi hladké kukuřičné mouky, promícháme a zalijeme vývarem z hrachu, ktrý přidáváme postupně, až má kaše požadovanou konzistenci. Odhaduji to na 300 – 400 ml. Krátce povaříme dohusta a ponorným mixérem částečně rozmixujeme.
Půl kila černého kořene očistíme a nakrájíme. Na lžíci oleje osmahneme cibuli, vmícháme černý kořen a špetku drcených sušených rajčat, osolíme bylinkovou solí a ochutíme majoránkou. Podlijeme troškou vody a dusíme pár minut doměkka. Odstavíme a dochutíme citrónovou šťávou.
400 g lahůdkového tofu nakrájíme na kostičky a opečeme ho na oleji.
Podáváme s kvašenou zeleninou, je to výtečné pochutnání!



2 komentáře: