Den předem namočíme 250 g bílých fazolí do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli kyselině fytové). Druhý den je v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, přidáme kousek mořské řasy (kvůli jódu), zalijeme 1,75 l vody a vaříme doměkka.
V jiném hrnci necháme na dvou lžících oleje zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme 100 g namletých vlašských ořechů, okořeníme dobromyslí a chvíli opékáme. Přidáme 1 kg nastrouhané cukety (objevila jsem v mrazáku strouhanou cuketu z roku 2015, ehm), 400 g pokrájených rajčat, osolíme a vmícháme uvařené fazole i s vodou, ve které se vařily (řasu odstraníme nebo pokrájíme na kousky a vrátíme do polévky). Vaříme půl hodiny.
Žádné komentáře:
Okomentovat