Jednoduché, chutné a zdravé jídlo.
Přes noc namočíme 300 g hnědé čočky do vody, ráno, propláchneme a uvaříme doměkka. Slijeme přes cedník a půl litru tekutiny uchováme. Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájený pórek a cibuli, přidáme lžíci mahá koření. 2 lžíce rajského protlaku, 75 g hladké kukuřičné mouky a dobře promícháme. Zalijeme 500 ml vývaru z čočky, rozmícháme, aby v omáčce nebyly hrudky, a přidáme uvařenou čočku. Osolíme a vaříme 15 minut za občasného promíchání. Na závěr dochutíme jablečným octem, lžící lahůdkového droždí a 3 prolisovanými stroužky česneku. Podáváme se salátem nebo kvašenou či naloženou zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat