ČOČKOVÉ KARI S PLACKAMI

Mňam mňam, moje oblíbená indická omáčka a ještě oblíbenější placky, to bych mohla asi jíst denně  Tohle množství nasytí 5 – 6 lidí.
Večer předem zpracujeme těsto na placky, druhý den se nám s ním bude mnohem lépe pracovat a placky budou chutnější: Promícháme 400 g polohrubé mouky, 300 g celozrnné špaldové mouky, rovnou lžičku soli, lžíci sušeného oregana a 450 ml vody. Důkladně zpracujeme pružné těsto, které zabalíme do fólie a necháme přes noc v chladničce. Druhý den prohněteme na vále posypaném moukou, rozválíme hada, ukrajujeme kousky a ty rozválíme na tenké placičky, které opékáme po obou stranách rovnou na kamnech nebo nepřilnavé pánvi. Po upečení potřeme sezamovým olejem.
V hluboké velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce sezamového oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a lžíci strouhaného zázvoru. Vmícháme 1 - 2 lžíce ostré kari pasty, lžičku černé hořčice a ještě několik minut opékáme. Přidáme 400 g oloupaných a nakrájených rajčat (v zimě použijeme mražená nebo sterilovaná), 500 g špenátu (v zimě mražený), 350 g propláchnuté červené čočky, plechovku kokosového mléka, sůl a 750 ml vody. Přivedeme k varu a dusíme 20 minut. Okyselíme mangovým práškem nebo citronovou šťávou podle chuti.



1 komentář: