HLÍVA PEČENÁ S TOFU

Nesmírně lahodné jídlo, doporučuji. Tofu je domácí.
V misce dobře promícháme 2 prolisované stroužky česneku, 4 lžíce Shoyu, 3 lžíce oleje, 1 lžíci balzamikového octa, 2 lžíce mleté papriky, lžíci tlučeného kmínu, lžičku tlučeného koriandru a půl lžičky tlučeného pepře. 350 g přírodního tofu nakrájíme na kostičky, dobře promícháme s marinádou, zakryjeme a necháme v chladu 12 hodin marinovat. Do zapékací misky nebo pekáčku nakrájíme 300 g hlívy, vmícháme marinované tofu, přiklopíme a pečeme při 200 stupních 40 minut. Sejmeme pokličku a pečeme ještě 10 – 15 minut. Podáváme s bramborovými špalíčky a dušeným špenátem. Moc dobré!


Žádné komentáře:

Okomentovat