RÝŽOVÝ NÁKYP S MÁKEM A ŠVESTKAMI

Vynikající dobrota, doporučuji všem milovníkům máku a rýžového nákypu 
Do hrnce dáme 750 ml rýžového (nebo jiného rostlinného) mléka a 200 g vroucí vodou propláchnuté jasmínové rýže (vhodnější je kulatozrnná rýže, ale jasmínová se též skvěle hodí, protože se snadno rozváří). Přidáme špetku soli, půl lžičky sušené pomerančové kůry a lžičku skořice. Vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nevstřebá a rýže nezměkne, občas promícháme. Do hotové rýže vmícháme lžíci ořechového oleje, lžíci vanilkové Hrašky, 150 g mletého máku a 4 lžíce javorového sirupu (nebo jiného sladidla). Do vymaštěného pekáčku navrstvíme polovinu rýžové směsi, poklademe 400 g půlených švestek a přikryjeme druhou polovinou. Pečeme v troubě při 180 stupních hodinu.


3 komentáře:

  1. Dobry vecer. Moc me zaujali Vase napady . Zitra je Velky Den , tak budu se snazit udelat ten zazracny ryzovy nakyp. Jsem z POlska a ucim se cestinu z Vasej stranky, a taky ucim sem varit proto ze jsem na nemocnim dovolenou.. Je to velce zajimave . Zdravim. Grzegorz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak toto bude zajtra na obed u nás. Mňam

    OdpovědětVymazat