KNEDLÍČKY SE ZELENINOVOU OMÁČKOU

Velice lahodný nedělní oběd!
Omáčka:
Na hodinu namočíme 30 g sušených hříbků do teplé vody. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme 3 na nudličky nastrouhané mrkve, osolíme, okořeníme oreganem a bazalkou, a pár minut opékáme. Vmícháme sušené houby i s nálevem, 300 g oloupaných a nakrájených rajčat a 400 g sekaného špenátu. Dusíme ve vlastní šťávě 15 minut, poté zjemníme 50 ml rostlinné smetany.
Knedlíčky:
Uvaříme, oloupeme a prolisujeme 450 g brambor. Na vále prohněteme se 100 g okary (je to odpad z výroby sójového mléka, ale knedlíčky můžete udělat i bez okary, jen dejte o trochu více brambor), půl lžičkou soli, 1 lžící Hrašky rozmíchané v troše vody na hladkou kašičku a přibližně 250 g hrubé mouky. Z těsta vyválíme hada, nakrájíme na kousky a tvarujeme kuličky velikosti třešně, které vaříme v osolené vodě 5 - 8 minut od vyplavání nad hladinu.



Žádné komentáře:

Okomentovat