ITALSKÝ VÝVAR

Mnohem lepší a zdravější než bujónové kostky, jen to zkuste! 
Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci olivového oleje a dozlatova na něm pomalu opečeme nahrubo nakrájené 4 velké cibule, dvě mrkve, půlku celerové bulvy (nebo několik řapíků řapíkatého celeru), celerovou nať a dva pastináky. Zalijeme 5 litry studené vody, přidáme asi 6 velkých rajčat, nastrouhanou kůru z ½ citrónu, 1 chilli papričku, 3 bobkové listy, 4 stroužky česneku, lžičku sušeného tymiánu (nebo tři snítky čerstvého) a ½ lžičky fenyklových semen. Pozvolna přivedeme k varu a vaříme nejméně dvě hodiny. Potom polévku scedíme, osolíme a znovu převaříme. Odebereme, co hned spotřebujeme, zbytek dáme zamrazit.



více polévek a nápadů na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

2 komentáře:

  1. Prosím, mohla byste publikovat i Váš osvědčený recept na klasický zeleninový vývar?

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, tady je: https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu/photos/a.351406458243903.94379.346774498707099/509557225762158/?type=3&theater

    OdpovědětVymazat