ČOČKOVÁ POMAZÁNKA S UZENÝM TOFU

Večer předem namočíme 150 g hnědé čočky do studené vody, druhý den vodu slijeme, zalijeme čistou, přidáme jednu rozpůlenou cibuli a uvaříme doměkka. Uvařenou čočku slijeme, cibuli nevyhazujeme, přidáme 200 g pokrájeného uzeného tofu, dva stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, majoránku, lžičku sojové omáčky a rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou sterilovanou okurku. 
Podáváme na domácím chlebu, s domácími vajíčky, s domácím sýrem z domácího tvarohu a mléka a nejlépe s domácími rajčaty (to jediné mi zatím chybí) :)



více na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

2 komentáře:

  1. Vazena pani Francova. Velice rada bych Vam podekovala za uzasne recepty na Vasich strankach. Uz jsem jich par vyzkousela a jsou uzasne. Rada bych se zeptala zda lze v tomto receptu cocka nahradit jinou lusteninou...predem diky za odpoved a jeste jednou diky za to co delate....delate to skvele...hned jak budu v Cr kupuji si obe vase kucharky. mejte se krasne.
    S pozdravem.
    Jana Novotna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Jano, určitě můžete čočku nahradit jinou luštěninou, vyzkoušejte třeba strakaté fazole. Hezký víkend a děkuji za přízeň.

      Vymazat