JAHODOVÝ DORTÍK S MANDLEMI

Rozmrazila jsem poslední sáček domácích jahod z loňského léta, teď už si musíme počkat na letošní. :)
Ze 60 g másla, 170 g hladké mouky a 50 g moučkového cukru uhněteme rukou drobenku, do které zapracujeme 1 vejce. Těsto vtlačíme do vymaštěné koláčové formy a dáme na půl hodiny chladit. Na těsto vystřihneme kolo z pečicího papíru, zatížíme fazolemi, aby se nevyboulilo a předpečeme 10 minut s fazolemi a 5 minut bez nich v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
Předpečený korpus poklademe jahodami a zalijeme krémem umíchaným z 200 ml zakysané smetany, 2 vrchovatých lžic tekutého medu, 2 lžic třtinového cukru, 2 vajec, 40 g mletých mandlí, špetky soli a 2 lžic hladké mouky. Dopečeme ještě 30 minut.




více receptů a informací na https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu

Žádné komentáře:

Okomentovat