BAREVNÝ HRNEC

100% vegan
Ve velké, hluboké pánvi nebo kastróle rozpálíme tři lžíce oleje a osmahneme na něm 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 mrkve, 1 petržel a půlku celeru pokrájené na špalíčky. Po chvíli vsypeme 200 g zelené čočky a 100 g jasmínové rýže propláchnuté horkou vodou a zalijeme 850 ml zeleninového vývaru a 150 ml bílého vína. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a 15 minut dusíme přiklopené. Přidáme 3 velká rajčata zbavená slupky a nakrájená nadrobno a jeden pórek. Okořeníme lžičkou čerstvě tlučeného kmínu a lžičkou garam masaly. Dusíme dalších deset minut a přidáme jednu červenou papriku a půlku brokolice rozebrané na růžičky. Necháme ještě krátce podusit, osolíme, opepříme a podáváme.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat