U ČERVENÉHO KŘÍŽE

Objevili jsme zvláštní místo se silnou, skoro přízračnou atmosférou. Chtěli jsme se podívat na místo v lese, kde stojí červený kříž. Postavili ho na rozcestí uprostřed lesa, kde kdysi stávala hospoda. V ní se usídlili loupežníci, kteří terorizovali celý kraj. Loupili a vraždili a žádný pocestný nebyl před nimi v bezpečí. Jak už to ale bývá, za jedné temné, bouřlivé noci se celá hospoda zbortila a pohřbila ve svých sutinách všechny vrahy, lupiče i jejich nevěstky, které se tam s nimi pelešily 
Dnes má toto místo působit tísnivě a temně, ale není tomu tak, les je v tom místě čistý a vlídný, snad jen trochu zádumčivý.
Naprosto odlišné místo je ale asi o dva kilometry dál - je to stařičká, opuštěná zahrada ohraničená řadami topolů s malým rybníčkem a kus lesa, který k ní patrně náležel. Tady je hodně zvláštní, silná energie. Celé to místo je prostoupené vůní kvasícího ovoce, staré jabloně s pokroucenými větvemi porostlými lišejníkem totiž stále plodí. Zahrada nezapomněla na lidi, přímo hmatatelně je v ní cítit stesk.



více ZDE

1 komentář:

  1. nádherné fotky a věřím, že naživo jsou ta místa ještě mnohem krásnější.

    OdpovědětVymazat