DÝŇOVÝ KOLÁČ

Na dvou lžících oleje necháme změknout 500 g cibule nakrájené na půlkolečka, zalijeme 200 ml vody a dusíme asi 50 minut za občasného promíchání.
Do mísy nakrájíme 100 g studeného másla, přidáme 200 g hladké mouky a sůl a prohněteme na drobenku. Přidáme jedno menší vajíčko a rychle zpracujeme těsto, které rozválíme do vymaštěné koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme na 30 minut do chladu.
Jednu menší dýni hokaido zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky, promícháme se solí a dvěma lžícemi olivového oleje a upečeme na 200 stupňů 30 minut. 

Na těsto položíme kolo z pečicího papíru, nasypeme fazole a předpečeme na 200 stupňů 15 minut. Fazole odstraníme.
Uvaříme 4 vejce natvrdo.
Smícháme dušenou cibuli, pečenou dýni, jeden pórek pokrájený na kousky, 150 g rozdrobeného sýra (já použila svůj domácí), nasekaná vejce, 200 ml smetany a několik čerstvých lístků šalvěje posekaných na nudličky.
Směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme ještě 30 minut.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat