Recept je upravený z knihy Vaření pro vegany od Nicole Just.
150 g sojových medailonků zalijeme vroucím zeleninovým vývarem a necháme zakryté deset minut nabobtnat a změknout. Medailonky slijeme a vymačkáme (80 ml vývaru uchováme). V misce promícháme dvě lžíce škrobu, lžíci mleté papriky, lžíci lahůdkového droždí, sůl, pepř a 80 ml vývaru. Medailonky obalujeme v této směsi a smažíme po každé straně pět minut na pánvi s olejem.
500 g fazolek očistíme, nakrájíme a ve slané vodě pět minut povaříme. Slijeme, necháme vychladnout a promícháme s pokrájenou cibulí, dvěma lžícemi panenského olivového oleje, dvěma lžícemi vinného octa, solí a pepřem.
250 g sojového jogurtu promícháme se solí, dvěma utřenými stroužky česneku, nasekaným koprem, pepřem a půlkou najemno nastrouhané salátové okurky. Vložíme do chladničky.
Žádné komentáře:
Okomentovat