V míse promícháme 170 g slunečnicových semínek, 100 g lněných semínek, 60 g dýňových semínek, 30 g chia semínek, 30 g psyllia (seženete v lékárně), 150 g ovesných (bezlepkáři použijí pohankové) vloček, 1 až 1 lžičku soli, 30 g medu, 30 g slunečnicového oleje a 350 ml vlažné vody. Rukou dobře smísíme a necháme přes noc v chladu ve vymaštěné chlebíčkové formě, dbáme na to, aby se těsto dostalo do všech rohů. Pečeme při 180 stupních půl hodiny ve formě a půl hodiny vyklopené z formy.
Paní Evo, jak velkou formu jste prosím použila? Určitě tento chlebík vyzkouším. Děkuji.
OdpovědětVymazatMenší formu na biskupský chlebíček.
VymazatDobrý večer, chci se zeptat, zda se musí těsto nějak zakrývat, když se nechává ve formě přes noc v chladu, děkuji
OdpovědětVymazatnechávám formu zabalenou v mikrotenové tašce
VymazatSnad nahradit chia semínky, tedy zvýšit množství chia o hmotnost lněných semínek. Za pokus to stojí.
OdpovědětVymazatEvo, díky! Chleba peču už více než půl roku několikrát do měsíce. Je výborný! Ráda bych se zeptala, jestli množství vody a odstátí přes noc v lednici nahradí klasické máčení semínek za účelem zvýšení stravitelnosti cenných látek. Díky za odpověď.
OdpovědětVymazatDobré ráno, ano, jsem si tím jistá. Díky a hezký den.
Vymazat