Slzovka obecná je jednou z nejdéle pěstovaných obilnin na světě a má blahodárné účinky na náš organismus, které zde nebudu vypisovat, snadno si informace o slzovce najdete na internetu.
200 g slzovky namočíme večer do studené vody, druhý den ji propláchneme a uvaříme v 500 ml slaného zeleninového vývaru doměkka, trvá to asi 30 minut. Scedíme a necháme okapat.
600 g bílého zelí a jedno jablko nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, osolíme, osladíme, okořeníme lžící kmínu, podlijeme 100 ml bílého vína a dusíme 30 minut doměkka. Pokud je třeba, dokyselíme jablečným octem.
200 g hub pokrájíme a na oleji a cibulce je osmahneme dosucha, osolíme a smícháme se slzovkou a zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat