V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g rýžové mouky, 100 g strouhaného kokosu, 50 g sušené třtinové šťávy Rapadura (nebo cukru), 2 lžíce mletého lněného semínka, 60 ml rostlinného (např. mandlového nebo sojového) mléka a 100 ml slunečnicového oleje. Vznikne drobivé těsto, které prsty vytvarujeme do vymaštěných muffinových formiček jako košíčky. Dohladka rozmixujeme 350 g silken tofu (nebo obyčejné tofu natural, které 10 minut povaříme), 100 ml rostlinného mléka, šťávu z půlky citrónu, 50 ml agávového sirupu a 1 pudingový prášek. Krém rozdělíme do košíčků a ozdobíme ostružinami. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 40 minut.
Dobrý den, paní Evo, košičky vypadají nádherně, jen ještě mít ty ostružiny. Chci se ale zeptat na jinou věc. Mohla byste mi doporučit nějakou kvalitní knihu o bylinkách, kde by byly i návody míchání čajových směsí apod.
OdpovědětVymazatDěkuji.
Dobrý den, nejkvalitnější knihou o bylinách na našem trhu je sedmidílný Herbář léčivých rostlin Janči a Zentricha.
VymazatDnes jsem kosicky upekla a jsou dokonale!!nikdo by neveril ze napln neni z tvarohu. Misto ostruzin jsem dala do kazdeho kosicku visen a bylo to take skvele. Dekuji za uzasny a jednoduchy recept!
OdpovědětVymazatDnes jsem opet pekla kosicky tentokrat s karamelovym pudinkem a visnovou marmeladou uprostred a jsou zase uzasne. Dekuji.
OdpovědětVymazatTěsto jsem vmačkala do kulaté formy, posypala ho mletým mákem a kokosovým cukrem, zalila "tofu tvarohem", pokladla ostružinami, malinami a broskvemi (vše ze zahrádky :-) a výsledek byl tak chutný, že si syn několikrát přidal :-))) Variací je bezpochyby spousta, takže se k receptu budu vracet a moc vám za něj děkuji!
OdpovědětVymazat