OSTRUŽINOVÉ KOŠÍČKY

V míse promícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 100 g rýžové mouky, 100 g strouhaného kokosu, 50 g sušené třtinové šťávy Rapadura (nebo cukru), 2 lžíce mletého lněného semínka, 60 ml rostlinného (např. mandlového nebo sojového) mléka a 100 ml slunečnicového oleje. Vznikne drobivé těsto, které prsty vytvarujeme do vymaštěných muffinových formiček jako košíčky. Dohladka rozmixujeme 350 g silken tofu (nebo obyčejné tofu natural, které 10 minut povaříme), 100 ml rostlinného mléka, šťávu z půlky citrónu, 50 ml agávového sirupu a 1 pudingový prášek. Krém rozdělíme do košíčků a ozdobíme ostružinami. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 40 minut.


5 komentářů:

  1. Dobrý den, paní Evo, košičky vypadají nádherně, jen ještě mít ty ostružiny. Chci se ale zeptat na jinou věc. Mohla byste mi doporučit nějakou kvalitní knihu o bylinkách, kde by byly i návody míchání čajových směsí apod.
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, nejkvalitnější knihou o bylinách na našem trhu je sedmidílný Herbář léčivých rostlin Janči a Zentricha.

      Vymazat
  2. Dnes jsem kosicky upekla a jsou dokonale!!nikdo by neveril ze napln neni z tvarohu. Misto ostruzin jsem dala do kazdeho kosicku visen a bylo to take skvele. Dekuji za uzasny a jednoduchy recept!

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes jsem opet pekla kosicky tentokrat s karamelovym pudinkem a visnovou marmeladou uprostred a jsou zase uzasne. Dekuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Těsto jsem vmačkala do kulaté formy, posypala ho mletým mákem a kokosovým cukrem, zalila "tofu tvarohem", pokladla ostružinami, malinami a broskvemi (vše ze zahrádky :-) a výsledek byl tak chutný, že si syn několikrát přidal :-))) Variací je bezpochyby spousta, takže se k receptu budu vracet a moc vám za něj děkuji!

    OdpovědětVymazat