KAPUSTA NA SMETANĚ

100 g kešu oříšků namočíme přes noc do vody, ráno je slijeme a dáme do mixéru. Osolíme, přidáme lžičku lahůdkového droždí a 200 ml studené vody a rozmixujeme do hladka. Necháme prozatím v chladu.
Hlávku kapusty nakrájíme na nudličky. V hluboké pánvi necháme na dvou lžících oleje změknout pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, vmícháme lžíci jablečného octa, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem a muškátovým květem. Podlijeme 200 ml vody, dobře promícháme a dusíme dvacet minut. Vmícháme kešu krém a prohřejeme.
100 g špaldového bulguru nasypeme do 250 ml vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme 5 minut. Odstavíme, necháme 10 minut pod pokličkou dojít a vmícháme ke kapustě.
Na talíři posypeme tofu: na dvou lžících oleje opražíme 300 g na drobné kostičky nakrájeného uzeného tofu. Odstavíme a vmícháme lžíci Tamari nebo Shoyu. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat