JABLEČNÝ KOLÁČ S LAHODNOU DROBENKOU

Tenhle podzimní koláček je výborný a navíc zdravý, vyzkoušejte ho!
V míse prsty promícháme 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g mletých ovesných vloček, 150 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 60 g kokosového oleje, 60 g špaldového sirupu na drobenku, jejíž 2/3 upěchujeme do vymaštěné dortové formy (25 cm), nezapomeneme na trochu zvýšené okraje. Nahrubo nastrouháme kilo jablek, promícháme je se třemi lžícemi rumu, šťávou a kůrou z jednoho citrónu a jedním sáčkem vanilkového pudingu. Jablka navrstvíme na drobenku a přimáčkneme. Posypeme zbylou třetinou drobenky a ozdobíme nahrubo nalámanými vlašskými ořechy. Pečeme při 180 stupních 40 – 45 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat