POHANKOVÁ MISKA S HLÍVOU A ŠPENÁTEM

150 g pohanky propláchneme v cedníku, vložíme do hrnce, okořeníme bylinkovou solí, zalijeme 300 ml horké vody a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a vaříme 5 minut, poté odstavíme, pod pokličku dáme složenou utěrku a necháme 15 minut dojít.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme 300 g hlívy nakrájené na proužky, okořeníme lžičkou kmínu a pražíme dozlatova asi 10 – 15 minut.
V rendlíku rozehřejeme lžíci oleje a krátce na něm osmahneme dva nadrobno nasekané stroužky česneku. Okořeníme špetkou kari a vmícháme 200 g nakrájeného špenátu (já použila čtyřboč, novozélandský špenát). Dusíme ve vlastní šťávě doměkka asi 10 minut. Osolíme a zjemníme 150 g sojového jogurtu (v této misce tvoří luštěninovou součást). V misce ozdobíme syrovými rajčaty.


Žádné komentáře:

Okomentovat