Lahodná a sytá polévka, s domácím pečivem je to výtečný oběd či večeře.
Večer namočíme 200 g cizrny do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy) a druhý den ji propláchnutou uvaříme ve 2 litrech čisté vody spolu se lžící mořských řas doměkka. V jiném hrnci na 2 lžících oleje deset minut opékáme pokrájenou cibuli a 50 g ovesných vloček. Zalijeme cizrnou i s vodou, ve které se vařila (řasu můžeme buď vyjmout, nebo pokrájet a nechat v polévce). Nakrájíme dvě velké mrkve a velký batát, misku špenátových listů a vše přidáme do polévky. Osolíme a vaříme 20 minut, dokud není mrkev měkká. Přidáme dvě lžíce lanýžové pasty (pokud nemáme, použijeme jemné miso nebo zcela vynecháme) a částečně rozmixujeme ponorným mixérem.
Hezký den,paní Evo.Právě mám před sebou Svatojanský lunární kalendář.Je moc krásný a je z něj cítit radost se kterou jste jej s paní Martinou Lukáškovou určitě připravovaly.Děkuji vám oběma🌞Světlana.
OdpovědětVymazatDobrý den, mně ještě nepřišel a jsem moc zvědavá, jak dopadl :) Děkujeme! ♥
Vymazat