Mmm, moc dobrá „mistička“!
Přes noc namočíme 50 g kešu, druhý den je propláchneme a spolu s malou cibulí, 60 ml balzamikového octa, lžičkou dijonské hořčice, lžičkou agávového sirupu (či cukru), solí, pepřem a 40 ml vody rozmixujeme na hladkou omáčku.
250 g ječných krup propláchneme, namočíme na dvě hodiny do vody a pak v čisté slané vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat, vmícháme lžíci lněného oleje, a pokud je třeba, dosolíme. 400 g červeného zelí nakrájíme na proužky a deset minut vaříme ve slané vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat, ochutíme lžičkou jablečného octa, případně dosolíme.
250 g přírodního tofu dobře vymačkáme, abychom se zbavili tekutiny, nakrájíme na plátky a na hodinu naložíme do směsi 4 lžic Tamari (nebo Shoyu), 4 lžic sezamového oleje a dvou utřených stroužků česneku. Poté je na pánvi s olejem osmahneme dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat