CIBULOVÁ PIZZA

Výborná, i když prostá. Pokud máte svoji cibuli, bylinky a sušená rajčata, bude o to lepší.
Zaděláme těsto ze 100 g celozrnné žitné mouky, 300 g polohrubé bílé mouky, půl lžičky soli, špetky rapadury (či cukru), ½ sáčku instantního droždí, 2 lžic olivového oleje a 250 ml teplé vody. Necháme v zakryté míse hodinu kynout a mezitím si připravíme náplň: 10 cibulí oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a na dvou lžících oleje (můžeme použít olej z naložených sušených rajčat) hodinu dusíme na středním plameni, občas promícháme. Osolíme, okořeníme bylinkami (bazalka, tymián, oregano, šalvěj, rozmarýn) a pepřem, vmícháme 10 pokrájených sušených rajčat naložených v oleji a 125 g silken tofu. Pokud máme, můžeme přidat i dvě lžíce kaparů.
Vykynuté těsto rozválíme na velký plech, necháme zvýšené okraje, a rovnoměrně poklademe cibulovou náplní. Pečeme při 220 stupních 25 - 30 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat