Slovo aquafaba se používá pro označení nálevu z konzervované nebo vařené cizrny. Dá se z ní ušlehat sníh, který vypadá a chutná velmi podobně sněhu z vaječných bílků a toho se dá skvěle využít při sladkém i slaném pečení!
V páře pět minut uvaříme na růžičky rozebraný květák, vložíme ho do vymaštěného pekáčku, vmícháme 400 g rajčat (velká rajčata oloupeme a nakrájíme, ta maličká, jako mám já, necháme vcelku), 70 g nastrouhaného rostlinného sýru, 2 lžíce panenského olivového oleje a scezenou cizrnu z jedné plechovky (nálev samozřejmě uchováme!). Osolíme, okořeníme pepřem a petrželkou (v zimě sušenou) a dobře promícháme.
Nálev z cizrny šleháme 10 minut se špetkou soli do tuhého sněhu, který navrstvíme na zeleninu v pekáčku, posypeme 70 g nastrouhaného rostlinného sýru a vidličkou lehce vmícháme do sněhu. Pečeme při 200 stupních asi půl hodiny dozlatova. Podáváme s brambory a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat