PÓRKOVÁ OMÁČKA S ROSTLINNOU UZENINOU

Jednoduchá omáčka k rýži nebo bramborám.
V kastrólu rozehřejeme dvě lžíce oleje a krátce na něm opečeme hrst slunečnicových semínek. Přidáme jeden nakrájený pórek a 200 g rostlinné uzeniny nakrájené na malé kostičky. Okořeníme chilli, osolíme a asi deset minut opékáme. Podlijeme troškou vody, aby se nám to nepřipálilo, a dusíme několik minut do poloměkka. Zalijeme půl litrem ovesné smetany (nejlépe domácí), vmícháme dvě lžíce dobrého kečupu (též raději domácího), krátce povaříme a odstavíme. Podáváme s dušenou rýží nebo brambory.


2 komentáře:

  1. Skvělé, blog funguje a jede dál! Mám radost. Díky, Evo.

    OdpovědětVymazat
  2. hurá, jsi skvělá že jsi to nevzdala.... díky za všechny kdo sem chodíme

    OdpovědětVymazat