POLENTOVÝ KOLÁČ SE ŽAMPIONY

Polentové „pizzy“ dělávám často, protože jsou rychle hotové, velmi snadné a moc chutné. Nebojte se je vyzkoušet.
150 g polenty (hrubé kukuřičné krupice) vložíme do hrnce, zalijeme 250 ml rostlinného mléka a 250 ml vody, osolíme a vaříme dohusta. Já to dělám tak, že polentu přivedu zprudka k varu a pak nechám pod pokličkou dojít na minimum ztlumeném vařiči nebo kraji plotny v případě sporáku na dřevo. Hustou polentu promícháme s několika pokrájenými sušenými rajčaty naloženými v oleji i se lžící tohoto oleje a rozetřeme na menší vymaštěný pekáček (25/40 cm).
V hrnku rozmícháme 200 ml rostlinné smetany (já měla kešu smetanu), 70 g rajského protlaku, sůl, pepř, chilli a utřený stroužek česneku, a polovinu této omáčky rozetřeme na polentu. Nakrájíme na plátky 100 – 150 g žampionů, narovnáme je do pekáčku a povrch posypeme 150 g kukuřice z plechovky (nebo vařených kukuřičných zrn). Navrch nalijeme zbytek smetanové omáčky a pečeme při 180 stupních asi půl hodiny.



Žádné komentáře:

Okomentovat