MISO POLÉVKA S CUKETOU A MANGOLDEM

Miso polévka je něco jako slepičí polévka v rostlinné verzi. Je nesmírně zdravá, uklidňuje zažívání i stres, pomáhá při oslabené imunitě a ke všemu je strašně dobrá. Dělá se v mnoha podobách, často v ní jsou mořské řasy, pórek, tofu a houby shiitake. Můžeme ale přidat miso vlastně do jakékoliv zeleninové polévky a tím ji obohatit.
V pánvi wok postupně v tomto pořadí osmahneme na dvou lžících oleje: 200 g na drobné kostičky pokrájeného tofu, 350 g na tenké špalíčky pokrájené cukety a 200 g nakrájeného mangoldu. Osolíme a zalijeme 1 l dobrého horkého zeleninového vývaru a přivedeme k varu. Cuketa by měla zůstat křupavá. Odstavíme, odebereme sběračku, necháme částečně vychladnout a rozmícháme v ní 3 lžíce mugi misa. Vrátíme do polévky. Uvaříme 100 g rýžových nudlí a vložíme je do polévky jako zavářku.


2 komentáře:

  1. Dobrý den,paní Evo,vím,že to sem nepatří,ale nemám jinou možnost jak Vás kontaktovat.Chci Vám poděkovat za uvedení mého dotazu v rozhovoru s panem Ačem.Byl velmi zajímavý a i poučný.I když moc optimismu mi nepřidal.Bohužel i já mám kolem sebe snad jen lhostejné lidi.Přesně jak bylo řečeno-dokud vše funguje tak proč bych měl něco měnit?Nechápu to a je mi z toho smutno.Světlana❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, díky, komentovat můžete přímo zde: https://www.youtube.com/watch?v=m2dXxyWJ0N4&t=3810s :)

      Vymazat